.:: followers ::.

Monday, 31 December 2012

. hello 2013 .

Beberapa jam lg kita akan melangkah ke tahun 2013..cepat betol mase berlalu..da setahun lamanya aku keje. Bermacam peristiwa suka dan duka sepanjang tahun 2012...ye,masa mmg benar2 membuat kita dewasa..

Selamat tinggal 2012, selamat datang 2013

Friday, 21 December 2012

Tuesday, 18 December 2012

.:: sape nak dengar aku cerita? ::.


ok2 duduk2..nak cerita la ni..sabar2..korang nk tau ape pasal aku? alah aku bukan artis..mane ade org nk tau kan..hahhaa perasan tak sudah..

hari ni aku lambat seperti biase..8.25am aku bru start kete..klo mak aku tau sure dia bebel..ayah aku skang pon bley tahan klo dah bebel..bernanah telinga..

sampai tempat keje thumb print kul 8.29am..wahh laju kauuu..alah tmpt keje sekangkang kera..

dulu, mase bru2 keje..aku klo nk pegi keje takde org hantar, aku jalan kaki..mase tu mmg org pandang serong abes..yelah, jalan kaki kan...hina ke org yg jalan kaki? tak kot..kami lg sehat ade lahhh exercise gituu..kat poli dlu puas aku jalan kaki...g mne2 sume jalan kaki..sorang2..yelah, aku kan forever alone...kesian kan.. -_-

ok berbalik pada cerita td..hari ni aku lembik gila.pasal? aku selesema..meleleh je ni..ni tgh menaip ni jap2 amek tisu..dah bergelen kuar ni..nk serve customer pon aku malas...tak bley nk tunduk beb...laju je nk kuar..hak3...bersin toksah cakap..mmg berkali-kali..ahahaaa

hmmm balik keje mandi..hari2 hujan...mane aku tak demam..kadang2 macam nk mtk tuhan ambik je nyawa ni..asik sakit je..hmmm haiipp tak baik cakap cenggitu..


mlm ni...ntah la mungkin sbb aku tak sehat..mood aku pon tak brape baik...so lg bgus aku menyendiri..sape yg akan paham aku? takde..kalaulah ade org nk teman aku berbual..btol beb, tak semua org nk dengar ape yg kite nak cerita...tak semua org suka kita..tak semua org jugak nk jd peneman kita mase kite susah senang, sedih gembira...so lg bgus aku membebel kat sini..

aku kadang2 cemburu..dgn life org lain..ape yg dyorg nak semua ade..tp kita sbg manusia kene bersyukur dgn ape yg ada..mungkin ape yg kita ade, dyorg takde..aku ke yg salah sbb selalu menyendiri?

hmmm ntah lah..esok, g keje nk ketawa puas2! kacau aswad, pie, dgn abg din..hak3 walaupon abg din tu boss peduli ape aku! dia bahan aku takpe lak kan????? tungguu ko esok..eh dia ejek aku tuku tenke ape kejadah benda tu siak? org tua ni mmg tau!

.:: kalaulah aku orang kaya ::.


jom berangan dan berimaginasi bersama aku....

kalaulah aku ni ORANG KAYA.........

1. aku nak langsaikan hutang PTPTN aku.....huarghhhhhh bayar cash la..psstt aku blom start bayar lg.. -_-

2. aku nak beli bajuuuu PEPLUMMMMM ..warna merahhhhhhhhh huaaaa huaaaa mak, nak beliii :'( takde sape nak belikan......nak nanessss

3. aku nak kasut bru warna merahhhhhhhhhhhhhhhh......apehal sume merah ni? -_-

4. aku nak beli satria neo..dengan no plat JTT 7777...ok sila jangan tiru..jutawan orang kaya (berangan) macam aku je bley beli no plat mahal macam tu..hak3 hak2 tuuiiihhh

5. aku nak penuhkan almari baju n nk tambah baju2 aku sume..nafsu kuat ni..(kan tgh berangan ni)...

6. aku nak beli external hdd (nak merah jugak)..eh nk kene tunggu jd org kaya ke bru boleh beli? yelah asik pinjam org punya je.. -_-"

7. aku nak amek lesen moto n nak beli moto LC warna merah jugak no plat pki yg neo td punya la tukar2..(suke hati kau jemahhh)

8. aku nak g spa, treatment kulit biaq bg putih haluihh muluss ja...buang parut suma bg hilang pki laser baq ang!

9. aku nak g tmpt yg ade salji..wahhh teringin sgttttt....dpt g i-city yg salji tiruan tu pon dah syok..

10. ape lg ek..dah kaya sgt ni..tak tau nk watpe..simpan je la duit dlm bank...hak3 jemahhh jemahh berangan je kauu..

perempuan..otak dia pkir shopping je..tapi..org mcm aku ni..mne ade nk shopping bagai..bukan kaki shopping..kdg2 jealousy gak tgk minah2 shopping..nak mcm tu gak..tapi, beli ape yg perlu je, jgn membazir kerana membazir itu perangai syaitooooonnnnnn....

eh aku dah banyak melalut lahhh

Sunday, 9 December 2012

.:: hangout ::.


hari ni lepas masak aku ingat nak tidur-tiduran...sbb aku ingat mber2 aku tak ajak kuar..

tibe2 azi call.."weh ko katne? jom ar kuar hajar bwk mber dia lelaki" ahahaha..klo aku tak join, mesti azi boring.."aku kat umah, ko katne aku siap jap"..

fuhh nasib baik aku dah mandi time tu..klo tak lame lagi aku nak bersiap..okay, aku mmg terkenal dgn kelambatan bila bersiap..ok2 aku tau dah..kadang2 bley jd gaduh sbb org yg menunggu dah basah ketiak tunggu aku..hak3

mulanya kami berempat je..aku, azi, hajar n azanis (mber hajar kat uthm..dia ni laki)..kami makan kat mcd pandan..borak2..biaselah lama tak bebual kan...byk gosip la..ahaahahaa

lepas perut dah membusung penuh dengan makanan, kami plan nk g JPO (Johor Premium Outlet)..bila dah sampai setia tropika, hajar ckp call syafiq tanya nk join tak ... syafiq ni 1 kelas gak time kat poli dlu..mmg kaki lepak same2 mase kat penang..

si sapik ni setuju nak join..tau last2 kami kemana lepas sejam pusing2 bandar jb?


Z.O.O...

zoo? iye tempat haiwan byk2 tu...hak3...

si sapik ni dlu keje kat zoo, so kiteorg masuk zoo freeeeeee....n yg paling best boleh tgk binatang depan2..siap masuk kandang lagi bg makanan...org lain jeles nak mati dyorg tgk..hak3...si hajar ni mmg ade keberanian nak mampos pegang singa..aku mcm....... -_- wadehel jap lg dia ngap aku tak ke mampos aku.. da la aku belum kawen, bg la aku merasa kemanisan malam pertama perkahwinan..hak3 (macam takde kene mengena kan? )


lepas dah penat main2 dengan binatang, kiteorg lepak minum..borak2 and decided balik..aku dah lemau gila..dah la esok nak keje...

ada umur, mesti kita bley kuar same2 lg..rindu zaman study, lepak sama2 dgn korang...takde ape yg berubah pon dgn aku, aku tetap aku...nasib baik dyorg bley terima perubahan aku.. :D

p/s : wehoooooooo ni kali kedua aku pegi zoo ..1st time dlu mase skola rendah kot! lamaa giler











.:: workaholic. work. ::.


kerja. dah dekat setahun aku kat sini..lepas mber aku benti terkontang kanting ar aku nanti..mmg serius shit bz nak mampos..

dear bosses..tlglah cari orang utk backup aku! matilah nak ~

about confirmation , aku still blom confirm..deyh klo tahun depan aku tak confirm2, aku blah! aku serius gila babeng ni..about salary, i am really not satisfied. shitbricks. wadehel mohamad selalu ajar aku cakap benda pelik2..ahahah

bukan aku je, ramai lagi nak angkat kaki..bosses sila alert. ahaha

starting from now, i am already updating my resume and prepare to submit to any company have job vacancy..eh serius ni -_-

.:: fakta tentang aku ::.


okay my fans i nak btau uols fakta tentang i . . uweekkss (muntah ijau sat)

fakta bukan auta.............................

1. aku sangat obses dengan warna merah. hahaha kalau nk belikan aku hadiah ke, plis belikan warna merah ea. ahahha

2. aku sangat obses dengan mickey n minnie mouse..kalau nak bg teddy bear, bg la antara dua tu, pasal aq suka gilosss..tp klo pooh, aku campak tepi jek.

3. aku tak pandai pakai contact lens. serius shit. alhamdulilah mata aku okay lg dan tak perlukan lens. -,-"

4. aku xde koleksi high heel lg. wishlist tu.wedges aku ade lahhh. tp klo belipun, tersadai je kat rumah.

5. berat aku maintain 40kg. watafak -_-" . ade la sekali tu 44kg. lepas tu turun demm

6. aku daripada sem 1 nak beli jam warna gold. babeng tak dapat2 lg.

7. kat tmpt keje dyorg panggil aku jantan pasal perangai aku cam jantan lelaki.

8. aku sentiasa ingat yg aku ni tak tua2. haha bangang pkir childish lettew..

9. aku dah ade kereta! ahahaa kau ade?? cantik je dah nak dekat besday aku keta kuar. dah 7 bulan dah baby aku tuhh auww auww.

10. aku suka lelaki ade janggut. klo takde janggut sila bagi ade janggut jugak..bagi aku janggut itu macho uollss :p

11. tulang belakang aku dah bengkok. ni serius gila. aku tak tau skang camne keadaan beliau (tulang aku). soobb sobb :(

12. aku suke berangan n cakap sorang2. ape punya habit -_-

13. dulu kecik2 aku hitam a.k.a gelap pasal aku budak sport n suke main panas. tp skang i putih uollsss hak3 hak3

14. aku rindu gila kat Penang! :')

15. aku kdg2 mkn belacan mcm tu je. hahaha

16. aku org yg cemburu buta. ahahhaah

17. aku minat giler dgn enrique iglesias. siap simpan pic baq ang

18. aku penah tindik hidung mase sem3..serius menyesal..nasib baik dah buang..

19. aku adalah ex playgurl. ahahahaah

20. aku dah terpikir nak kawen. ahahahah miang gatal..sape nak borang, sila pm aku. ahahaaha


cukuplah 20 je..byk lg sebenarnyer...ahahaha merapu je keje ni.tp ape yg tertulis kat atas adalah fakta bukan auta ngeh2

Saturday, 8 December 2012

.:: berHAbuk ::.


olaaa

hai hai sangat lama tak meng"update" blog...haha

bukan ape, keMALASan yg melampau-lampau menguasai diri. Berbulan lamanye aku tak update, bln 12 bru nak update. haha dah bersawang..nasib baik username dgn password aku ingat lg (teruk sgt dah klo tak ingat) ..

aku bz ke? takdelah bz mne pun cume aku malas nk menaip membebel kat sini...balik keje, dah tentulah penat tak kuasa dah aku nak ambek laptop, cucuk bband alahai malasnye.

Antara sbb knp aku dah jarang update :-

1. aku dah terminated broadband aku. hahaa aku bebas bebas daripada hutang! hahhaa yelah cuba bayangkan, aku bukan selalu online..lepas tu nk bayar benda yg aku jarang n tak guna langsung..kan ke membebankan tu? sebulan RM70 klo didarabkan dengan 10bulan? wah baik aku simpan buat belanja kawen. (hahahahah gelak jahat)

2. kat tempat keje aku tak boleh nak sign in blogspot.apesal ntah mungkin bos tak bg pekerja dia luahkan perasaan kat sana kot..huargh huarghhh

3. aku kekurangan idea yg bernas dah bermutu tinggi untuk menaip akibat bebanan di tempat kerja..boleh gitu?

4. hari2 cuti aku diisi dengan aktiviti yang menyihatkan seperti tidur...krooihh krooihh

5. tak semua benda aku nak cerita kat blog..kadang2 privasi aku..iye privasi..tapi mungkin lepas ni aku cuba la kurangkan privasi itu (kalau aku rajin) nak menaip la.

6. aku dah penat menaip..ahaha kat tempat keje menaip..blek rumah bagi lah chance kat jari2 aku ni rehat..takkan la nak 24/7 menaip kan?

7. aku nak jaga mata..(eh ade kene mengena ke?) mestilah ade..disamping penat menaip, mata kita kan pandang screen..dah seploh jam aku mengadap screen tmpt keje, bg la chance mata aku relaks..hahahaha tak gitu?

8. dah takde kot..HAHAAA..sbb aku dah kehabisan idea..aku nak g makan jap...

aku blek keje pukul 6 hari ni..sabtu balik awal sengah jam..wadehel..ape la sgt kul 6 tu..lain la kul 1..ahahahaa klo company bapak aku takpela kan..blek keje terus tertido..hajat dihati nak baring2 je, tau2 kul 8 tu pon sbb dah dengar speaker mak aku membebel...huargh huarghhh..

ok, g makan dlu..tata <3

Wednesday, 22 August 2012

.:: keseorangan ::.

nah padahnyer nak sgt balik awal dlu...konon2 nk g beraya dgn kawan2..kawan ke mane, ape ke mane..aq sorang2 jek kat umah...bile call, sume tak jawab...mmg selalu nasib keseorangan kot...sendiri cari nahas tanggunglah kan...sedihnyer bile dah tinggal sorang2...rase macam takde sape2 jek...nk berbual pon takde sape nak ajak berbual...sedih... :'(

bile dah sorang2 mula la pkir bukan2...pkir benda yg lepas2..hmmm klo la otak ni bley format..da lame format je jgn bg ingat sume tu...bile ingat, hati jadi sakit..tak tau nk terangkan macam mana...hati ni nak sangat....tp keadaan sekarang yg tak mengizinkan...terlajak perbuatan ni mmg dah tak boleh berundur...seandainya masa boleh diputar...memang, hati ni nak sangat, jiwa ni memberontak...tp..apalah daya...hanya mampu berdoa dari jauh...semoga berbahagia... :'(

Sunday, 3 June 2012

.:: nilai cintamu ::.

Pernah dulu kufikirkan
Tanpa cinta tak mengapa
Bila kau pergi kurasakan
Sunyinya dihati
Baru kini kutahu
Nilai cintamu

Kurenungi gambarmu
Kubaca surat surat mu
Namun pedihnya kuterasa
Tanpa kau bersama 
Kuharap dikau pun
Begitu jua

Kini aku mengerti
Hanya engkau pelita hati
Semua yang kau korbankan
Hanyalah untukku
Akan tetapku kenang
Kasihmu terhadap diriku
Janji untuk bersama
Sehidup dan semati

Andainya kau kembali
Kan ku curahkan rasa hati
Akan aku buktikan
Cintaku yang suci
Berikan ku harapan
Untuk bersamamu semula
Akan aku buktikan
Nilai cintaku...




<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/eR6Sd0MpAmM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

.:: P e r m a t a ::.


"benar apa kau ucapkan dulu takkan mudah kulepaskan kamu..menyesal aku curangi kamu....."

bait-bait lirik diatas diambil dari lagu Sesal Mendua...sangat terkena setiap bait2 kata dalam setiap rangkap lagu tersebut..barangkali penulis lirik tersebut mempunyai kisah seperti di dalam lagu tersebut..

termenung lagi aku sendiri...memikirkan dimana silapnya...aku, manusia biasa yang selalu buat kesilapan..mungkin benar, jika kita membuat kesalahan, orang pasti akan berhati2 takut kita akan mengulanginya semula...mungkin kita akan diberi kesempatan memperbaiki kesilapan kita, tapi mungkin juga tidak...

TAWAR...
ahh aku terdiam...aku tak mampu meneruskan kata2..semua berpunca daripada aku..sesak nafasku, panas pandangan mataku..sakitnya perasaan bila kita seolah2 tidak diperlukan lagi...mungkin benar semua berpunca daripada kealpaan aku..terpesona dengan keindahan, kelekaan yang sementara tanpa sedar aku mengabaikan permata yang berharga...

permata telah terlepas dari genggaman yang selama ini aku jaga, simpan dengan rapi..sekarang aku tidak punya apa2..apalah dayaku lagi...hanya mampu berserah agar permata kembali menyinari hidup aku..menyinari setiap hari aku..selama ini aku tidak menghargai semasa adanya permata, tetapi setelah aku terleka seketika, aku kehilangan permataku....aku mengejar sesuatu yang tidak pasti lagi kilauannya, ketulenannya..aku jadi tamak..aku lupakan permata yang aku punya, yang aku jaga bertahun lama...

sesal airmata yang mengalir tiada gunanya...permata sudah hilang ntah ke mana..permata yang tiada galang gantinya...permata yang sangat2 bernilai..tiada dapat dicari dan diganti di mana2 pun..

Friday, 25 May 2012

.:: s e b a k ::.

termenung sendiri aku..memikir masalah diri..aku ke yang cari masalah ni...ujian apakah kali ini Ya Allah..aku tak mampu nak hadapi lagi...kadang2 aku hampir putus asa...aku seperti mahu tinggal semua ini..aku nak pergi jauh2..aku nak lari..aku taknak hadapi semua ni...hati aku sebak..aku rindu kau..rindu sangat..

mana mungkin cerita kita selama itu aku buang..aku yang bersalah dalam hal ni...memang salah aku..bermacam yang ingin aku luahkan..tapi dengan siapa...siapa yang nak dengar...

Monday, 21 May 2012

.:: moody monday ::.

morning! cewahhh...

pagi2 bangun rase macam liat giler..isnin la katekan..malasnyer nak pegi keje...rase macam nak tido balik jek..huaaa...hari ni byk keje nak wat..maklumlah nak tutup buku tak lame lg..nak kene closing semua invoice..huarghhhh tensionnyer ...

nak kene drive lg..haishh aku dah rase drive tu menyusahkan..hahahaa...(sebab kes sabtu lepas berkaitan dengan entry sebelum ni)..rase macam nak jalan kaki jek pegi keje..HAHA..btul la, mcm tu lg syok..pagi2 jalan kaki..syok ohh...

HAHA..aku blom siap lg ni, jap lg kelam kabut nak pegi keje..okaylahh adioosss~

Sunday, 20 May 2012

.:: aKu vs Kereta ::.

arghhh tension betul. malu malu malu. kereta baru mati btol2 kat simpang pulak tu. hak3..tempat2 biasa enjin mati mase kat traffic light. grrrr malu malu malu . org mesti usha "PEREMPUAN" pastu lesen "P" ...ciss...nak wat mcm mane, sebelum2 ni tak dapat nak drive sgt kan, then tiba2 terbeli kereta..pastu terpaksa drive..mmg cenggitu la jadiknyer...

nak wat mcm mne..terima jek lah..memang terasa bangang giler, kat simpang kereta tak bley start..nasib baik ade superhero tolong..klo tak, tak tau nak wat mcm mne..mase tu aku tgh terkebil-kebil apsal keta ni taknak hidup..pastu ade keta nak masuk..hah, aku pon ape lg, kuar dpd keta, wat muka kiut miut, ckp kat abg tu, "keta taknak hidup" (masih lg dengan muka kiut nak mtk tolong)..HAHA...beliau pon parking di tmpt yg selesa utk kereta beliau, then dtg memberikan bantuan..fuhhh nasib baik ade beliau..klo tak, terkebil2 aku kat situ..muahahaaa...

HAHA..haishh dulu mase amek lesen blaja keta kecik jek, ni terbeli keta besar lak..nasib baik aku tak perlukan bantuan bantal or kusyen tambahan untuk support bagi kaki sampai ke pedal minyak..hahaha

p/s : weekend patutnyer berlatih drive lah..bukan tido jek :p

Monday, 7 May 2012

.:: sweet 22 ::.

hi there . . today i am 22 years old ! yeah that mean i dah tua . . ahaha btw pagi td pegi kerja mber2 wish "Happy Besday" . . tu blom kawan2 kat FB, yg mesej kat fon . . ahahaa

sebelom ni tak rase diri begitu tua, tapi hari ni dah terasa tua..22 tahun tu sedang2 elok je nak berlaki . . ahahaa (gatal)..haishh bile la nak kawen ni.....jeles u tgk mber naik pelamin! nak jugak!

takpe2, sabar...nt ade lah org pinang...ahahha(gatal lagik)

ahaha..aku kene jadik matang lepas ni..mane bley giler2 lagi perangai..dah 22 tahun kan?

Saturday, 5 May 2012

. S e S a L menDUA .

Dulu
Ku pandang diriku
Kekasih yang setia
Tak pernah berdusta
Kini
Aku mulai merasa
Sedap hati mendua
Perlahanku tinggalkan kamu
Tapi
Semakin jauh
Aku
Semakin aku rindu
Rindukan kamu
Menyesal aku putuskan kamu
Kerna ternyata aku tak mampu
Menahan sisa azab cintamu
Aduh aduh mana tahan batinku
Mungkin
Mungkinkah kita bisa
Perbaiki semua.. kembali bersama
Kerna semakin jauh aku
Semakin aku rindu , rindukan kamu
Menyesal aku putuskan kamu
Kerna ternyata aku tak mampu
Menahan sisa azab cintamu
Aduh aduh mana tahan batinku
Benar apa kau ucapkan dulu
Takkan mudah ku lepaskan kamu
Menyesal aku curangi kamu
Aduh aduh tuhan tolong aku

Monday, 30 April 2012

. Al-Fatihah .

Salam...

Al-Fatihah buat arwah nenekku Tukinah Bt Siban yang telah dijemput oleh Allah ke rahmatullah pagi tadi..Pagi td ketika aku sedang menyusun dokumen di atas meja, telefon berbunyi..seperti suara yang aku amat kenal..Mamaku..memberitahu nenekku telah meninggal dunia..terkejut? ya sudah tentu...sepanjang beliau sakit aku tidak berkesempatan menjenguk beliau.

Setibanya aku di rumah sedaraku, aku melihat mayat..lain benar muka..macam yang Mama beritahu, macam cina tua..sedikit sebak..kemudian pakcik, makcik , saudara semua melihat mayat..sedikit sebak..tapi mungkin aku tidak terlalu rapat dengan arwah, aku tidak begitu sedih..

Bukan aku tak ade perasaan langsung, tapi ntah..mungkin kerana aku tidak rapat dengan beliau..Apapun jua, sedikit memberi keinsafan pada diri aku..melihat mayat dikafan..aku muhasabah diri..terasa diri begitu kerdil..apabila jasad bercerai daripada badan, tiada apa yang mampu kita lakukan..terpisahlah segala perhubungan kita dengan dunia..Tiada harta, pakaian mewah, wang..yang membaluti sekujur tubuh hanyalah kain kafan..

Semoga rohnya ditempatkan dikalangan orang2 yang soleh..insyaAllah..

Sunday, 29 April 2012

. sumpah Jeles .

okay.kali ni aku mmg btol2 jeles..ahahaa mane tak nyer..lepas sorang, sorang member aku tunang , kawen...tunang, kawen.... gila! mereka ni tak sayang usia muda ke ? ahahhaa (sebenarnyer jeles)

seminggu lagi, aku baru nak masuk 22 tahun..bagi aku, muda lagi lahhhhh !! ahahaaha klo da masuk 24 tu, mmg aku dah pkir la kawen2 ni...tp kan kan kan, klo ade duit aku pon nak kawen gak...ahahhaa..da penat la nak berchenta jek...berchenta lame2 buat ape, penat jek..tau2 putus ditengah jalan..klo da jumpa yg btol2 ajak aku kawen, ok gak..hak3..

okay. cepat2 amek borang kat aku..nt aku buat penilaian..hak3...tp mesti sertakan sekali dgn resume..dalam resume kene ade pendidikan, gaji sebulan, semua kene lengkap..hak3 (bley demand mcm tu?)

tapi, aku mmg jeles gilerrr lahhh..nak kawen jugakkk...hahahaha..tu la, dulu ade org ajak kawen aku taknak...tapi time tu mmg tak kene la kan, gilos aku blom abes blaja kot..hidup pon huru hara lagi..tp, skang ni bile tgk org da kawen, ade anak, aku macam rase nak macam tu gak..tp, relaks la...muda lagi..cehhh !!! nak kawen konon, duit pon takde...hak3...

aku cume mintak calon suami aku nanti, biarlah boleh bimbing aku, didik aku, bukan aku yang didik dia..rupa paras tak penting, yang penting boleh jaga aku, sedia terima aku seadanya aku, baik buruk aku..Aminn..

p/s : semoga Tuhan berikan aku jodoh yang baik..

Sunday, 22 April 2012

.:: halal ::.

halal? ye halal.bukan haram lagi..bukan pasal makanan halal.tapi menghalalkan yang haram..menjadi yang halal untuk seorang lelaki yang bergelar sang suami... (jiwang tak?) ahahahaa...

tahun ni umur dah masuk 22..yep aku rase aku dah open pasal cter kawen2 ni..dulu klo org cter pasal kawen, aku cabut lari..hak3..malas nak dengor..tp skang ni, melihatkan mber2 aku yang da tunang n kawen, tetiba perasaan ingin tu datang..tp terus terang la kan, aku mmg tak ready lg nak kawen..byk benda nak kene pikir..bukan dpd segi tanggungjawab je..byk benda..

1st aku tak pandai masak.simple2 tu aku tau lah..yg susah2 tu, kene tgk buku resepi la..ahahha..lain2 kite bukan hanya berkahwin dgn org tersebut, tapi kita kena kawen dengan keluarga dia juga..berkahwin bermaksud kita sudah sedia nak sehidup, sebumbung, serumah, sekatil, semeja, sekerusi bla bla bla dengan pasangan kita tu..bersediakah dengan kehidupan baru macam tu? fuhhhh kene btol2 bersedia fizikal dan mental beb!

kita bukan nak kawen sehari, tapi klo bley nak seumur hidup, sepanjang hayat kita biarlah jodoh kita tu dengan seorang tu je...macam mane ye, nak jaga org lain sedangkan diri sendiri pon tak terjaga? ahahaahaa..

mood : gatal :p

Wednesday, 18 April 2012

.:: feeling ::.

i just wanna tell u

i miss u

i want u

but

...........



dont 

know


how ?

to

describe

my

heart

feeling


coz

i am

confused 

right

now..


WHY?


because

i

am

just

let 

the

flow..

yeah for sure

i felt 


really bad..


am

tired of

all

these things.

SUCK.

.:: Perpisahan Ini ::.

Di sini bermulanya pertemuan yang terakhir
Kehilangan amat terasa di hati
Mungkinkah ini yang tertulis di tangan takdir
Ku terima perpisahan ini

Dulu kita satu jiwa satu impian
Susah dan senang kita bersama
Namun itu semua hanya sementara
Hanya lagu yang menjadi ingatan
Hanya lagu yang menjadi kenangan
Seandainya masa itu kembali semula
Ingin ku memiliki lebih dari itu
Mungkinkah ini yang tertulis di tangan takdir
Ku terima perpisahan ini
Perpisahan yang tak ku duga telah terjadi
Dirimu pergi biar ku sendiri
Dulu kita satu jiwa satu impian
Susah dan senang kita bersama
Namun itu semua hanya sementara
Hanya lagu yang menjadi ingatan
Hanya lagu yang menjadi kenangan
Seandainya masa itu kembali semula
Ingin ku memiliki lebih dari itu


Monday, 16 April 2012

.:: sudah cukup sudah ::.

Inikah caramu membalas cintaku
Kau nodai cinta yang ku beri
Inikah caramu membalas sayangku
Kau lukai sayangku untukmu.
Teganya kau menari diatas tangisanku
Kau permainkanku sesuka hatimu
Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada hati gelisah
Cintaku kau balas dengan dusta
Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada batin tersiksa
Lebih baik ku pergi saja
Tlah berulangkali kucoba mengalah
ternyata sabarku tak berarti untukmu


Saturday, 14 April 2012

.:: tiba-tiba ::.

aku sebak..terasa rindu yang amat..perasaan apakah ini?masihkah ada lagi perasaan itu? masihkah? ego ke aku? kenapa aku mesti sedih? aku yang pilih begini.. tiada balasan dari sana.mungkin tiada rasa.benarkah jalan yang aku pilih? Ya Allah tolong beri petunjuk kepada aku..apakah aku diuji sekali lagi? sangat berat ujianmu kali ini...sudah puas airmata ini mengalir dahulu..rasanya tidak sanggup lagi membiarkan airmata ini mengalir lagi..

ya, aku masih muda..akan berusia 22 tahun pada Mei hadapan. Tapi, aku akan tua.tapi sampai bila aku akan macam ni? hidup ditengah2? tidak mungkin..pada siapa lagi aku harus berbicara? membentangkan segala beban di bahuku? ahhh persetan.malas mahu memikirkan semua ini..

semalam aku melawat teman baikku sewaktu menuntut di Penang..dia sedang terlantar di hospital..aku sebak melihat keadaannya.tp dapat ku kawal..ahh sungguh senang tuhan mahu mengambil apa yang miliknya..betul dunia sementara.jika tuhan mahu ambil, bila2 pon boleh...dulu kami ketawa, gambira bersama..tapi kini, dia terlantar sakit..semoga dia kembali sembuh..

aku? entah berapa lama akan hidup...sempatkah melihat rupa bakal suamiku? anak2 yang akan aku lahirkan? semuanya aku serah pada takdir...entah mengapa tiba-tiba aku berfikir seperti ini..ayatku juga seperti di dalam novel..ahaha..perasaanku sekarang bercampur baur..kenapa mesti berperasaan begini..ingin dibuang jauh, tpi bagaimana?

aku jadi sedih..aku rasa seperti mahu menangis semahunya..aku tidak minta semua ini berlaku..mengapa...aku pernah terbaca, Tuhan tidak akan menguji hambanya diluar kemampuan hambanya...maknanya Tuhan tahu aku mampu menghadapi semua ni..tpi aku tak mampu...

perasaan...pergi jauh2...tolonglah..aku tak suka berperasaan begini. :'(

Thursday, 12 April 2012

. my day .

this week quite bz..coz my fren balik, then got many work didnt settle..masa lapang hanya diisi dengan sia2..ahaha..act, last day im done watching "The Hunger Games"..this movie i give 3 star from 5..why?
act, i cant understand this movie 100%..well as ticket pon murah, for sure la this film not box office rite?



tp yg interesting pasal tis movie, watak2 dalam cerita ni la..ending dia langsung aku tak paham..serius tergantung mcm jambatan gantung..ahahaha..skang org tgh heboh pasal battleship...nak tgk jugak camne Rihanna berlakon..tp film action mcm tu mesti best..hopefully la..

sementara nak tunggu pukul 12 malam aku nak wish besday, tu pasal aku ajak tgk wayang..mati akal dah aku sebenarnyer nak kemana..ahahaa..punyer la aku prepare duit sekarung guni sebab nak belanja kau makan, tp kau tolak...alahaii...nasib baik dpt bayar duit tiket wyang..fuhh lega..i just want make u happy with me..thats all..tp aku terlambat wish 17 minit..ahahha...tp ok la la, i am the first one yg wish, and beside u :)

then esoknyer aku hangout dgn bestfren aku..niatnya nak pegi melawat anak mber aku..nak bermain dengan baby, tp beliau tiada dirumah...alahaii..so we all decide nak lepaking..Old Town coffee menjadi tempat pilihan...seronok gler dapat air coklat yg pekat disukai ramai..licin ohh..mber2 aku layan roti je, aku tarah nasik ayam kau! ahaahaha....

then kami jalan2..aku nak cari baju muslimah..tp takde yg berkenan..persediaan lah katakan..hahha..then bila da nak balik tu, mber aku lupa tutup lampu keta..nah hambek kau! keta tak bley start sbb battery weak...mber aku dah gelabah..aku dengan sorang lg bley snap2 pic lak..ahahaha then shes call her boyfren, the hero come! bwk jumper..ngeh2..moral of the story jgn lupa tutup lampu..ahahaha..rupe2nyer dyorg da wat pengumuman mase kiteorg dalam oldtown,..aku mase tu bebel, ape siak bising2..hahhahahaah

ok, da penat taip dan merapu.nitez

Friday, 6 April 2012

. m a r r i a g e ? .

lately my fren ramai yg da kawen..jealous ? yeahh..might be around 2 or 3 years i will make sure i will married. HAHA.

simple..when sumone ask u for marry him/her , will u accept or u will say "let me think first",  "should i accept" ,"am i really ready for this?"

nahh me too...i am still think i am not ready for marriage..for me, marriage are need commitment..really need..u must know how to be more responsibility..arghh i am not ready yet..


but, when i think more than 100 times, this year i will 22years old..24 or 25 are suitable for me to marriage..who knows la kan? i will engagement around this 2 years..HAHA

when i meet someone who i do really love him,  really want me, appreciate me, never let me go, always be my side, still with me when i am sad, give some hugs and lend me on his shoulder, I WILL MARRY U !


Wednesday, 4 April 2012

. s u c k .

ahaha tepu tahap bodoh keberapa pon tak tau dah ni..aku kan budak kecik lg..duk umah, terperap kat umah..apsal tak ikat je kaki aku kat umah..biar aku mampos je dalam umah ni.

apsal ar org tak paham aku? ke aku ni yg tak paham org? btol la, mcm bodoh je rase..protes dengan tak makan..skang ni aku da kene gastrik.padan muka..tiada tanda2 nak pujuk ke, panggil ke, ahahaaa rase macam anak angkat..mungkin dulu dia jumpa aku tepi jalan kot..takpon tepi tong sampah..alah, biarkan lah, bukan ade sape kesah..

aku da mesej mber aku ajak lari rumah.tapi dia pujuk aku..ahhh persetan..bley dia wat lawak cipan kat aku, "ko kawen cepat2 la" kawen guna air liur je ke? tp mmg btol pon, baik kawen cepat2 dpd aku membusuk kat sini..mmg tepu la siak..nk buat ape pon tak tau dah ni..ape tah lg nak berbual dgn org..terperuk je dalam bilik ni...sape nak borak dengan aku? cepat angkat tangan..!!

puas aku tengok siling, dinding, baju yg bergantungan..boleh gila! nk bercakap dengan sape? nak borak tak boleh, menaip je kat sini la jawabnyer...ape lg yg aku nak luahkan ni ek....mcm mne life klo da kawen plak ek? lg ok ke, lg suck??

ke nt da kawen kene ikat kaki dengan laki lak? ahhhh....hidup hidup hidup........klo dulu dalam mimpi aku tu, aku ikot arwah atuk aku, mesti cerita aku dah lama tamat..

Tuesday, 3 April 2012

.:: hair hair hair ::.

OLLA everybody!!

tell me something u wanna share bout ur hair..my hair now totally long..what should i do? keep straighting my hair or doing some new hair style?

i am adore with Tasha Sheila, Neelofa or ixara aishah hair..make some volume there, so i can get some new image rite? i am not interesting to curl my hair again bcoz  my hair will become more dry and risk for damage..

i am totally adore with their hair <3


ahhh what about messy hair? i am not like short hair..long hair more suitable with my face..most of hair stylish i had met, they suggest for me to stay with my long hair..not too long, bcoz i am not too tall, so when my hair too long, it will covered my body so ppl will said, wheres the person huh ? the hair will hide me..hahaha

how about coloring my hair? ahh someone will shout at me "hey why u color ur hair huh?? i kick ur ass now!! grr" ahaahaa...then? what should i do? rebonding again? no laa..around 1 year not good if u rebond more than 1 time..give ur hair relax..

ahh i need some opinion guys...my dearest frens , darling, bff, please help me..i need new hair style..grrrr..i am bored with my hair rite now. (--_--")

p/s : what if blonde hair ? HAHA

Saturday, 31 March 2012

.:: kosong ::.

kosong.
entry kedua sepanjang aku berblogging...ahhh jiwa aku kosong. macam da mati je rase semua perasaan dalam diri aku..wake up babe, life must go on..but, aku tak nampak pon macam go on..

life macam mati beb..arghhhh kusut kepala aku..aku cari sendiri ke semua masalah yg datang dalam hidup aku? puas aku pikir...aku pentingkan diri sendiri ke? aku yang salah ke? semuanya berpunca daripada aku ke? Ya Allah tunjukkan aku jalan keluar daripada kemelut yg melanda aku sekarang ni..

mmg betul kite kene bg peluang, peluang mampu merubah segalanya, tp semua tu tak bley dipaksa..lg kita paksa, kita susah nak menerima..ahhh aku malas la nak pikir..sape yg akan paham? aku tak tau nak buat ape dah ni..please give me some spaces..let me think..if i cant..u know the answer..i admit, that was my mistakes...anything happen, remember this, i had a special moment when i know everything bout u...when i miss u, i will thinking bout u, saw ur pic , but about heart we cant force...anything happen after this, i just want u to know, u are the best i ever had..thanks

Sunday, 25 March 2012

. attention ! ! ! .

jangan keruhkan keadaan yang dah sedia keruh. PAHAM ?????

.:: pihak ketiga ::.

ape yg korang paham mengenai pihak ketiga?

tak kesah la dalam ape jua kefahaman korang..tp bg aku, pihak ketiga mmg SUCK !

especially dalam relationship..bagi aku pihak ketiga banyak buruk dpd baik..depends on individual..

tp aku mmg tak suka pihak ketiga.

tak kesah la, sebagai pendamai ke, pemusnah ke, aku mmg tak suka..

bila ade pihak ketiga ni, yg buat aku makin malas dan menyampah dalam 1 relationship tu..

pegi jahanam la, ni hal aku dengan kau..yg kau nak babitkan org lain dalam cerita kite ni apsal ??

apsal tibe2 aku update cter mcm ni ? terpengaruh movie actually....HAHA

tp aku memang benci klo ade pihak ketiga dalam relationship..buat aku makin malas nk teruskan relationship tu..pegi jahanam ar kau sane..

Saturday, 17 March 2012

.:: demam lagi ::.

dah seminggu aku demam..
padahal baru bulan lepas aku demam...
pakej batuk & selsema..

semua ni buat aku malas...
nk buat apepon malasss..
bile la nak sembuh ni...

tak larat la macam ni............

Monday, 12 March 2012

.:: agreed ::.

when i online my FB . . i saw my fren shared this pic .. i am totally agreed with this . . how bout u ?



Thursday, 1 March 2012

.:: thanks thanks thanks ::.

around 2 weeks i cant stop smiling..keep smile and smile...what happened? secret lahhh ....hihi..

Tuesday, 28 February 2012

.:: (--_--) ::.



ahahhaahahahaahah....aku macam nk gelak puas2...tak henti2..ketawakan diri aku sendiri...ape nak jd dengan hidup aku ni...huru hara..bukan mcm ni yg aku nak...ahahaha...siyes dowh, muka aku ngis hodoh gler skang ni..tak macam pic budak kat atas tu..comel kan even dy tgh sedih..muka aku macam ape tah...

mesti korang ckp, ehh u tgh cry pon still bley update blog? why not? im always like this..ahahaha..why my life so complicated ar?? tak macam org lain?? mmg la salah i yg cari sendiri, but why? aku macam nak lari jauh2 biar semua tak boleh cari aku..aku benci ar hidup macam ni..

knp la aku diuji macam ni sekali.....bile semua ni nak berakhir...bile...aku tak sanggup dahhh..


a few minutessss...............................................


relaks..ketawa kan pengubat duka...lets meet fren, chill up, buat ape nak pkir kan..arghhhh malas nk pikir lahhhhhh!!!!!

Sunday, 26 February 2012

.:: lapar !!! ::.

dekat pukul 12 dah ni...aku tak tidur lagi..padahnyer perut bershuffle mintak makanan..mengada betul..pastu taknak makanan biase, paling cikai pon ayam KFC ke..aahahaa demand nampak........

aduh mengada2 betul perut ni...kang jap lg tgh tdo usus besar dgn usus kecik bershuffle...aku lak yg tak bley nak tdo..nak bangun amek makanan mmg malas ar kan....



siapa2 yg sudi amekkan, suapkan dialu2kan sekarang ..ahahaaa macam raja lak aku..esok je la makan..mata dah macam beruang panda pun nak melantak lagi..

ahhhh laparnyerrrrrrrrrrrr !!!!!!!!!!!!

Friday, 24 February 2012

.:: 3 guys i was impressed ::.

hye there..
thanks for everyone come visit my blog..i just wanna say thanks to all yg follow my blog..so if u want me follow u back, just put ur name, ur url blog, and msg there..i will follow u back..

act, i wanna share sumthing that i've been looking with 3  public figures..i am very sure most of u know them..



1. Shahir AF8



2. Shah Jaszle/Shahrizal





3. Awi Rafael




sometimes, they look same with their own character..might be, their face shape, hair style or how they interact with their fan..this is just my opinion..but i think, shahir and shah jaszle more look alike...

Monday, 20 February 2012

.:: kejam ::.

ape yg korang tau pasal kejam? tak berperikemanusiaan?
kadang2 aku sedaya upaya nak jaga hati org..aku cuba ckp elok2, baik2..tp kadang2 org tak tak paham kot..jadi, kite kena gunakan kekerasan..yeah!!!!

apsal aku ckp mcm ni? ade la hamba Allah ni..sangat baik beliau ni..ciri2 idaman wanita sedunia..warak+alim, soleh, org masjid..sape nak kenal sila PM aku...ahahhaaa...but, sorry hes not my taste..bukan menyombong, bukan bongkak..aku da cakap elok2...aku tak suka dia..dia masih cuba nak rapat2 dengan aku..

tibe2 ptg td dengan keje aku yang berlambak2, aku tengah tension lagi..aku terdengar bunyik kasut dia menapak ke bilik aku..biase la tu, dia klo datang, nak ajak berbual la tu..kadang2 memang soalah bodoh yg dia tanya kat aku..seriously, hes too annoying..really..

entah kenapa tadi aku memang dah hilang sabar..ade yg dia tanya aku wat pekak jek..bley lak dia tanya, akak tu da blek? aku dengan suara lantang jwb "pegilah tengok sane"...menyibuk la kau datang sini..aku cuma ckp dalam hati jek..tp aku rase macam nak pekik je kat telinga dia...aku tak kesah klo dia nak kawan biasa mcm aku dengan budak2 ofis lain...tp mamat ni kadang2 melebih2 gak..

lepas aku da sound direct kat dia, muka dia berubah kot...aku wat derkk jek..asik aku jek nak jaga ati org, sape nak pkir aku lak..tension aku nak melayan org2 macam ni..dengan keje aku yg berlambak lagi..memang cari nahas la kau...

p/s : aku bukan kadang2 je kejam, tp memang selalu ~

Friday, 17 February 2012

.:: jom pergi ! ! ! ::.

jom pergi...ajak kawan2..keluarga semua datang sini..dah bertahun aku tak pergi..jom jom...

.:: lelaki ::.

lelaki.
klo lelaki takde, tak tau la mcm mne pompuan kan? yela kadang2 kite perlukan tenaga mereka dalam kerja2 harian kita..kite selalu dengar lelaki cakap, "perempuan complicated", "susah nak paham perempuan"..tapi bagi aku, yang sememangnyer perempuan, lelaki jugak susah nak difahami..

sekadar gambar hiasan

kenapa?
sebab bagi aku, pemikiran dyorg sukar nak dijangka..yelah, dyorg ade 9 akal 1 nafsu..kite perempuan pulak ade 9 nafsu 1 akal..jadi sebagai lelaki, jadilah pemimpin dan pembimbing perempuan..bukan gunakan kelebihan 9 akal tu dengan memperbodohkan perempuan pulak..tapi bila perempuan buat, tau pulak lelaki2 ni marah kan? hik2 (jangan marah ye wahai lelaki)

skang ni lg la, aku keje kebanyakan mereka lelaki...memang mcm2 perangai...pening kepala aku...tp bagi aku la kan, kerja dikalangan lelaki lebih seronok dpd perempuan..kenapa? perempuan suka gosip..berpuak-puak dan mengumpat..serius aku tak suka macam tu..pengalaman aku praktikal dulu..memang nampak sgt laa..

sekadar gambar hiasan


jarang dengar lelaki mengumpat..tapi, kalau dyorg semua da dpt mengumpat, mase tu korang akan ternganga tak terkata..ahahhaa...

p/s : aku minat lelaki mata redup ditambah pulak dengan janggut sejemput ..lg seksi klo ade jambang halus2 dimuka..auwww..~ hik2 :D

Thursday, 16 February 2012

.:: busy ??? ::.

nahhh..today 16 Feb..counting days nk closing..arhh sangat busy..dengan order berlambak nak kena buat..due date closing 22 every month ..lepas tu, gaji..yeay!!!

gaji tu gaji jugak, tp yg senak kepala aku jugak nanti..nak closing invoice, wat report, untuk technician lagi..mampuihh habaq kat ang..

bak kata mber aku syamim, "serius shit" busy dowh lately ni..customer order satu,satu..order la sekaligus..senang keje aku kan? ni tak, haiihhh..mmg kadang2 aku bengong jadinyer..tgh wat keje ni, bos bg keje..nak time tu gak..kadang2 bukan keje aku pon aku wat gak..gilosss..



dulu senak kepala study, skang keje lak..aku mendambakan (cewah!) keje yg santai..ade ke keje mcm tu? ahahaaa (perasan kau jah!)

bak kata aku, mne ade keje yg takde cabaran ? act, aku da mula suke keje kat sini..tp tu la, kene sedia mental dan fizikal..risiko keje mcm aku ni bley wat org tak pecaya kau..serius..

ahhh esok aku kene follow up supplier pasal barang2 yg aku dah order..bos aku pegi honeymoon dgn bini dia..nak call dia mintak approval pon rase mcm tak seronok je klo kacau kan? but hes the best bos in the world..as u respect him, he will always respect u..thats what i can describe my boss..sometimes, he asked me something that i never know, but we can try to find rite? never ppl perfect..learn from mistakes and make sure it will never happen again...ahahahaa apsal aku cakap mcm tu ? sebab aku da buat mistakes 2 KALI !!

first, aku salah dapat harga dpd supplier..cheque da ade, skali supplier pekik kat aku yg harga salah..dyorg pon bukan nk btau yg harga tu salah...lepas tu mber2 aku ckp, pasni mtk harga by emel..do not by call again..

second, aku salah kira total harga..serius shit...cheque da ade..kire aku terlebih bayar pada customer..RM60.60 kau tahu???? aku mmg ingat angka ni..account pon geleng aku..and aku admit kat dyorg mmg salah aku..nk tolak gaji aku ke, takpe..that was my mistake..

lepas dpd kes2 tu, aku lebih berhati2 dalam bab harga, kira2 ni..klo supplier ade term ke, its ok..but klo yg kite kene cash ni, kene double check or 100 check la..ahahahaha

okay la..da dekat kul 12 nampaknyer..time to sleep..daaa~

Wednesday, 15 February 2012

.:: new mood ::.

hai hai hai

take a look my new blog template..my last template quite boring rite? more than 1 year  i have been used the template..

now, lets change! new mood, new year..even we are now in February..hihi i think not too late if i wanna some new in my blog..

nahhh..long time no updating my blog..act, i had many story to share..but as we know, not all story we call share with other people...its sound weird for me, but i think not important to tell with public.. besides, i am not public figure..ngeh2..no need to updating what i am doing, hows my day..ahaaa..

lately, i really busy give my commitment with my job..sales assistant very tough work...sometimes i felt wanna quit..but, this is what we call WORK ! ...ahaha.. (ciss many broken english there.well my MUET not so good thats why i got ----- . . ahahahaa secret lahhhh ..syyhhhh)

p/s : entah kenapa melalut cakap omputih memalam ni

Thursday, 9 February 2012

.:: aku ::.

ape salah aku..aku cume nak bahagia macam org lain..knp aku tak rase semua tu..knp aku selalu kena uji.kdg2 aku tak sanggup  nak tempuh..lepas satu, satu masalah..aku cume nak orang yg aku sayang dekat dengan aku..disamping aku, mase aku perlukan sama ada susah atau senang..peneman aku bercerita mcm orang lain..bergelak ketawa dengan aku..aku sentiasa sorang2 macam ni..

aku tak bole nak rasa bahagia langsung ke? penat la asik nak menangis je...aku cume nak kebahagiaan..mane nak cari ? tolong bgtau kat aku, biar aku cari...besar sangat ke dosa aku masa lampau sampai mcm ni sekali aku diuji..aku tak tau nak buat ape lagi....aku tak larat nk pkir dahh..tp sampai bila taknak pikir?

aku dah penat hidup mcm ni...sangat penat.............sampai aku rasa macam nak..........................

.:: serius shit ::.

shit. apsal ? FACEBOOK .
rase macam nak DELETE jek acc fb aku..
pegi jahanam la dengan facebook

menyakitkan ati, nk buat aku menyampah, macam2 hal lagi
semua sebab facebook.
backstabber, fucking fren, bullshit sume bole pegi jahanam..
suke jaga tepi kain org, semua jahanam.

blog? pon ade org menyibuk..suke ati aku la nk tulis ape..
guna laptop dengan line ko ke bahalol?
mood aku mmg nak maki orang..
jahanam sane nak terasa hati..
boleh jalan ar kau...

Monday, 6 February 2012

.:: boring ::.

3 jam aku depan laptop..
aku tak tunggu siapa2..
aku layan perasaan sorang2..

melihat-lihat facebook orang lain..
gambar2 mereka..gambar keluarga mereka, bersama pasangan mereka..
aku?
ahhh aku takde ape yg menarik...

kadang2 aku rase lg bagus aku tersadai kat rumah je..sbb nt aku takkan tgk couple2 berdating kan..
semua tu buat aku sakit ati jek...pfftt

knp ek aku tak dpt nak rase mcm tu ?

kdg2 tepikir, kawen je lg bgus....tp sape nak pinang aku kan kan ?

nak ke mane2 semua dgn hubby sendiri..tp nt da kawen lain pulak ceritanya..

alahai bosannyer hidup aku ni...

sape la nak berbual dgn aku ni...

serius bosan kan ? lg bagus aku tido jek awal..

budak2 tmpt keje naik pelik dgn perangai aku..mudah sgt ketawa..

korang, kat tmpt keje la aku jumpa kawan2 aku..aku nak gelak2..klo bukan dgn korang sape lg?

balik rumah dah penat, nak tdo...bosan kan hidup aku?

aku tak tau nak taip ape dah..serius aku terkebil kebil tak tau nak wat ape..

mber2 aku semua cerita pasal boy dyorg semalam..aku?

takde cerita aku nak kongsi..balik2 cerita penang, cerita kerja..

sambung gelak lagi..dpd masuk kereta, sampai nak balik gelak jek..

mber2 aku suro aku diam, sebab ape yg kuar dpd mulut aku nt kiteorg akan gelak kuat2..ahahahaa

lame tak rase mcm tu...betapa bosannyer hidup aku..

ketawa tu la terapi aku release tension..nak kata aku gila ke, sawan ke, lantak korang la..tp tu je caranya..

kdg2 nak jugak serius, taknak ketawa langsung..tp, mudah sgt nak ketawa..ahhh da pukul 3 pagi..

nasib baik esok cuti...selasa nak keje dah..tak sabar nak keje sbb bole ketawa2 lg :D ..dpd sekolah, study, sampai la keje..tujuan aku bukan la utk pegi belajar, keje sebenarnyer..tp untuk jumpa kawan2...pelik kan? ye pelik..

ahh penat merapu dah..selamat hari Isnin :D

Tuesday, 24 January 2012

.:: silent . keep quiet ::.

mood nak makan membuak2...tapi seakan mati. mati.
perit. perit. perit.
air liur pon terasa perit bila lalu kat kerongkong ni.

ye. tekak aku membengkak.
orang kata tonsil membengkak.
aku benci.
aku rasa macam nak demam.
semua serba tak kena.
bayangkan, nak telan air liur pun payah.

nak cakap pun aku malas.
esok aku kena kerja.
lg aku bengang
arghhhhh
cepatlah baikkkk !!!!

Friday, 6 January 2012

.:: makna ? ::.

penah tak korang dapat something orang bagi ? ape2 jek lahhh.. tak kesah..tapi mesti semua benda yang orang bagi tu bersebab kan? same ade besday ke, souvenier ke..

TAPI

macam mane pulak kalau orang bagi makanan? dah 3 kali pulak tu..

1. air botol 7UP
2. air cincau
3. kentang cheesy wedges KFC

kesemua benda di atas telah aku dapat daripada sorang mamat ni..tapi air 7UP tu aku bagi orang..sebab ....GOSH ! giler lahh pehal nak bagi aku lak..

macam mane buat kalau dia bagi lagi ? arghhh tak suka lahhh ........   =_='

Tuesday, 3 January 2012

.:: hari ke 3 tahun 2012 ::.

firstly aku nak ucap selamat hari ketiga pada tahun baru 2012....

alhamdulilah hidup lagi aku di dunia ni..

hari ni, awal pagi lagi perkara yang aku rase agak memalukan jugak la, sebab aku rase memang malu lahh..hahhahaa

tapi biarlah rahsia..aku malu nak cerita kat sini..sape nak tau, pm aku..hahahaa serius malu giler..nasib baik dapat cover baik punyer..hik3

okey semalam aku tak berpeluang nak update..ade something yang annoyed giler aku nak story..

memang annoyed sebab ade orang PERASAN

okey actually aku updated status di mukabuku sebab aku ade bace status frenlist aku la kan..
lebih kurang macam ni la "malam ni Jabatan Agama OT...bla bla bla..." then dalam kepala otak aku pon pikir nak update benda yang same..tapi lain la sikit....berbunyi begini..."malam new year malam maksiat hahaha happy new year"...

...................................................................

then..shocked semalam aku online la...kat news feed terus terpampang status makhluk ni...aku tak ingat la, tapi daripada cara beliau memang membalas status aku tu..

demmm..ape kess? kau nak terasa kenapa? kau buat maksiat ke malam new year?

aku tau la dia tujukan kat aku berdasarkan maklumat2 yang aku terima..

alahh aku tak paham ade jugak orang macam ni dalam dunia..jaga jek kain kau sendiri..jangan sampai busuk..aku malas sebenarnyer nak keruhkan lagi keadaan..takde hasil derr...biarlah orang nak bersangka buruk kat aku...kite dah cuba berbaik, tapi orang masih macam tu...nanti akhirat kau jawablah ye..seingat aku, aku dah mintak maaf dengan kau pasal hal yang dah lepas..lepas ni ape yang jadi antara aku dengan Tuhan. dengan kau aku dah habis..

senang cakap, aku ignore jek orang macam ni..perasaan sangat..

p/s : nampak sangat kau STALKER aku kan..sampaikan kau rase status aku tu untuk kau.jangan perasan lahhh macam good good jekkk . . UUWEeeeekkkk

Sunday, 1 January 2012

.:: welcome 2012 ::.

dear 2011.
i learnt many things from u..
all about life surrounding..
life, love, frens etc..

i am glad have supportive ppl around me..
thanks guys..
fake frens, with all kind of fake colors, who cares ?
i will never remember bout it..

so 2011..i just wanna say good bye to you..

and 2012..please be nice with me..
i want my last wishes come true..
i want work hard..
no need think much about marriage, love and all kind not important thing
work is the first now.

welcome 2012
glad to see u now.