.:: followers ::.

Monday, 31 December 2012

. hello 2013 .

Beberapa jam lg kita akan melangkah ke tahun 2013..cepat betol mase berlalu..da setahun lamanya aku keje. Bermacam peristiwa suka dan duka sepanjang tahun 2012...ye,masa mmg benar2 membuat kita dewasa..

Selamat tinggal 2012, selamat datang 2013

Friday, 21 December 2012

Tuesday, 18 December 2012

.:: sape nak dengar aku cerita? ::.


ok2 duduk2..nak cerita la ni..sabar2..korang nk tau ape pasal aku? alah aku bukan artis..mane ade org nk tau kan..hahhaa perasan tak sudah..

hari ni aku lambat seperti biase..8.25am aku bru start kete..klo mak aku tau sure dia bebel..ayah aku skang pon bley tahan klo dah bebel..bernanah telinga..

sampai tempat keje thumb print kul 8.29am..wahh laju kauuu..alah tmpt keje sekangkang kera..

dulu, mase bru2 keje..aku klo nk pegi keje takde org hantar, aku jalan kaki..mase tu mmg org pandang serong abes..yelah, jalan kaki kan...hina ke org yg jalan kaki? tak kot..kami lg sehat ade lahhh exercise gituu..kat poli dlu puas aku jalan kaki...g mne2 sume jalan kaki..sorang2..yelah, aku kan forever alone...kesian kan.. -_-

ok berbalik pada cerita td..hari ni aku lembik gila.pasal? aku selesema..meleleh je ni..ni tgh menaip ni jap2 amek tisu..dah bergelen kuar ni..nk serve customer pon aku malas...tak bley nk tunduk beb...laju je nk kuar..hak3...bersin toksah cakap..mmg berkali-kali..ahahaaa

hmmm balik keje mandi..hari2 hujan...mane aku tak demam..kadang2 macam nk mtk tuhan ambik je nyawa ni..asik sakit je..hmmm haiipp tak baik cakap cenggitu..


mlm ni...ntah la mungkin sbb aku tak sehat..mood aku pon tak brape baik...so lg bgus aku menyendiri..sape yg akan paham aku? takde..kalaulah ade org nk teman aku berbual..btol beb, tak semua org nk dengar ape yg kite nak cerita...tak semua org suka kita..tak semua org jugak nk jd peneman kita mase kite susah senang, sedih gembira...so lg bgus aku membebel kat sini..

aku kadang2 cemburu..dgn life org lain..ape yg dyorg nak semua ade..tp kita sbg manusia kene bersyukur dgn ape yg ada..mungkin ape yg kita ade, dyorg takde..aku ke yg salah sbb selalu menyendiri?

hmmm ntah lah..esok, g keje nk ketawa puas2! kacau aswad, pie, dgn abg din..hak3 walaupon abg din tu boss peduli ape aku! dia bahan aku takpe lak kan????? tungguu ko esok..eh dia ejek aku tuku tenke ape kejadah benda tu siak? org tua ni mmg tau!

.:: kalaulah aku orang kaya ::.


jom berangan dan berimaginasi bersama aku....

kalaulah aku ni ORANG KAYA.........

1. aku nak langsaikan hutang PTPTN aku.....huarghhhhhh bayar cash la..psstt aku blom start bayar lg.. -_-

2. aku nak beli bajuuuu PEPLUMMMMM ..warna merahhhhhhhhh huaaaa huaaaa mak, nak beliii :'( takde sape nak belikan......nak nanessss

3. aku nak kasut bru warna merahhhhhhhhhhhhhhhh......apehal sume merah ni? -_-

4. aku nak beli satria neo..dengan no plat JTT 7777...ok sila jangan tiru..jutawan orang kaya (berangan) macam aku je bley beli no plat mahal macam tu..hak3 hak2 tuuiiihhh

5. aku nak penuhkan almari baju n nk tambah baju2 aku sume..nafsu kuat ni..(kan tgh berangan ni)...

6. aku nak beli external hdd (nak merah jugak)..eh nk kene tunggu jd org kaya ke bru boleh beli? yelah asik pinjam org punya je.. -_-"

7. aku nak amek lesen moto n nak beli moto LC warna merah jugak no plat pki yg neo td punya la tukar2..(suke hati kau jemahhh)

8. aku nak g spa, treatment kulit biaq bg putih haluihh muluss ja...buang parut suma bg hilang pki laser baq ang!

9. aku nak g tmpt yg ade salji..wahhh teringin sgttttt....dpt g i-city yg salji tiruan tu pon dah syok..

10. ape lg ek..dah kaya sgt ni..tak tau nk watpe..simpan je la duit dlm bank...hak3 jemahhh jemahh berangan je kauu..

perempuan..otak dia pkir shopping je..tapi..org mcm aku ni..mne ade nk shopping bagai..bukan kaki shopping..kdg2 jealousy gak tgk minah2 shopping..nak mcm tu gak..tapi, beli ape yg perlu je, jgn membazir kerana membazir itu perangai syaitooooonnnnnn....

eh aku dah banyak melalut lahhh

Sunday, 9 December 2012

.:: hangout ::.


hari ni lepas masak aku ingat nak tidur-tiduran...sbb aku ingat mber2 aku tak ajak kuar..

tibe2 azi call.."weh ko katne? jom ar kuar hajar bwk mber dia lelaki" ahahaha..klo aku tak join, mesti azi boring.."aku kat umah, ko katne aku siap jap"..

fuhh nasib baik aku dah mandi time tu..klo tak lame lagi aku nak bersiap..okay, aku mmg terkenal dgn kelambatan bila bersiap..ok2 aku tau dah..kadang2 bley jd gaduh sbb org yg menunggu dah basah ketiak tunggu aku..hak3

mulanya kami berempat je..aku, azi, hajar n azanis (mber hajar kat uthm..dia ni laki)..kami makan kat mcd pandan..borak2..biaselah lama tak bebual kan...byk gosip la..ahaahahaa

lepas perut dah membusung penuh dengan makanan, kami plan nk g JPO (Johor Premium Outlet)..bila dah sampai setia tropika, hajar ckp call syafiq tanya nk join tak ... syafiq ni 1 kelas gak time kat poli dlu..mmg kaki lepak same2 mase kat penang..

si sapik ni setuju nak join..tau last2 kami kemana lepas sejam pusing2 bandar jb?


Z.O.O...

zoo? iye tempat haiwan byk2 tu...hak3...

si sapik ni dlu keje kat zoo, so kiteorg masuk zoo freeeeeee....n yg paling best boleh tgk binatang depan2..siap masuk kandang lagi bg makanan...org lain jeles nak mati dyorg tgk..hak3...si hajar ni mmg ade keberanian nak mampos pegang singa..aku mcm....... -_- wadehel jap lg dia ngap aku tak ke mampos aku.. da la aku belum kawen, bg la aku merasa kemanisan malam pertama perkahwinan..hak3 (macam takde kene mengena kan? )


lepas dah penat main2 dengan binatang, kiteorg lepak minum..borak2 and decided balik..aku dah lemau gila..dah la esok nak keje...

ada umur, mesti kita bley kuar same2 lg..rindu zaman study, lepak sama2 dgn korang...takde ape yg berubah pon dgn aku, aku tetap aku...nasib baik dyorg bley terima perubahan aku.. :D

p/s : wehoooooooo ni kali kedua aku pegi zoo ..1st time dlu mase skola rendah kot! lamaa giler











.:: workaholic. work. ::.


kerja. dah dekat setahun aku kat sini..lepas mber aku benti terkontang kanting ar aku nanti..mmg serius shit bz nak mampos..

dear bosses..tlglah cari orang utk backup aku! matilah nak ~

about confirmation , aku still blom confirm..deyh klo tahun depan aku tak confirm2, aku blah! aku serius gila babeng ni..about salary, i am really not satisfied. shitbricks. wadehel mohamad selalu ajar aku cakap benda pelik2..ahahah

bukan aku je, ramai lagi nak angkat kaki..bosses sila alert. ahaha

starting from now, i am already updating my resume and prepare to submit to any company have job vacancy..eh serius ni -_-

.:: fakta tentang aku ::.


okay my fans i nak btau uols fakta tentang i . . uweekkss (muntah ijau sat)

fakta bukan auta.............................

1. aku sangat obses dengan warna merah. hahaha kalau nk belikan aku hadiah ke, plis belikan warna merah ea. ahahha

2. aku sangat obses dengan mickey n minnie mouse..kalau nak bg teddy bear, bg la antara dua tu, pasal aq suka gilosss..tp klo pooh, aku campak tepi jek.

3. aku tak pandai pakai contact lens. serius shit. alhamdulilah mata aku okay lg dan tak perlukan lens. -,-"

4. aku xde koleksi high heel lg. wishlist tu.wedges aku ade lahhh. tp klo belipun, tersadai je kat rumah.

5. berat aku maintain 40kg. watafak -_-" . ade la sekali tu 44kg. lepas tu turun demm

6. aku daripada sem 1 nak beli jam warna gold. babeng tak dapat2 lg.

7. kat tmpt keje dyorg panggil aku jantan pasal perangai aku cam jantan lelaki.

8. aku sentiasa ingat yg aku ni tak tua2. haha bangang pkir childish lettew..

9. aku dah ade kereta! ahahaa kau ade?? cantik je dah nak dekat besday aku keta kuar. dah 7 bulan dah baby aku tuhh auww auww.

10. aku suka lelaki ade janggut. klo takde janggut sila bagi ade janggut jugak..bagi aku janggut itu macho uollss :p

11. tulang belakang aku dah bengkok. ni serius gila. aku tak tau skang camne keadaan beliau (tulang aku). soobb sobb :(

12. aku suke berangan n cakap sorang2. ape punya habit -_-

13. dulu kecik2 aku hitam a.k.a gelap pasal aku budak sport n suke main panas. tp skang i putih uollsss hak3 hak3

14. aku rindu gila kat Penang! :')

15. aku kdg2 mkn belacan mcm tu je. hahaha

16. aku org yg cemburu buta. ahahhaah

17. aku minat giler dgn enrique iglesias. siap simpan pic baq ang

18. aku penah tindik hidung mase sem3..serius menyesal..nasib baik dah buang..

19. aku adalah ex playgurl. ahahahaah

20. aku dah terpikir nak kawen. ahahahah miang gatal..sape nak borang, sila pm aku. ahahaaha


cukuplah 20 je..byk lg sebenarnyer...ahahaha merapu je keje ni.tp ape yg tertulis kat atas adalah fakta bukan auta ngeh2

Saturday, 8 December 2012

.:: berHAbuk ::.


olaaa

hai hai sangat lama tak meng"update" blog...haha

bukan ape, keMALASan yg melampau-lampau menguasai diri. Berbulan lamanye aku tak update, bln 12 bru nak update. haha dah bersawang..nasib baik username dgn password aku ingat lg (teruk sgt dah klo tak ingat) ..

aku bz ke? takdelah bz mne pun cume aku malas nk menaip membebel kat sini...balik keje, dah tentulah penat tak kuasa dah aku nak ambek laptop, cucuk bband alahai malasnye.

Antara sbb knp aku dah jarang update :-

1. aku dah terminated broadband aku. hahaa aku bebas bebas daripada hutang! hahhaa yelah cuba bayangkan, aku bukan selalu online..lepas tu nk bayar benda yg aku jarang n tak guna langsung..kan ke membebankan tu? sebulan RM70 klo didarabkan dengan 10bulan? wah baik aku simpan buat belanja kawen. (hahahahah gelak jahat)

2. kat tempat keje aku tak boleh nak sign in blogspot.apesal ntah mungkin bos tak bg pekerja dia luahkan perasaan kat sana kot..huargh huarghhh

3. aku kekurangan idea yg bernas dah bermutu tinggi untuk menaip akibat bebanan di tempat kerja..boleh gitu?

4. hari2 cuti aku diisi dengan aktiviti yang menyihatkan seperti tidur...krooihh krooihh

5. tak semua benda aku nak cerita kat blog..kadang2 privasi aku..iye privasi..tapi mungkin lepas ni aku cuba la kurangkan privasi itu (kalau aku rajin) nak menaip la.

6. aku dah penat menaip..ahaha kat tempat keje menaip..blek rumah bagi lah chance kat jari2 aku ni rehat..takkan la nak 24/7 menaip kan?

7. aku nak jaga mata..(eh ade kene mengena ke?) mestilah ade..disamping penat menaip, mata kita kan pandang screen..dah seploh jam aku mengadap screen tmpt keje, bg la chance mata aku relaks..hahahaha tak gitu?

8. dah takde kot..HAHAAA..sbb aku dah kehabisan idea..aku nak g makan jap...

aku blek keje pukul 6 hari ni..sabtu balik awal sengah jam..wadehel..ape la sgt kul 6 tu..lain la kul 1..ahahahaa klo company bapak aku takpela kan..blek keje terus tertido..hajat dihati nak baring2 je, tau2 kul 8 tu pon sbb dah dengar speaker mak aku membebel...huargh huarghhh..

ok, g makan dlu..tata <3