.:: followers ::.

Thursday, 7 October 2010

. gara-gara asam pedas .

asam pedas . dengar namanya sudah pasti membuat ramai orang yang menggemari makanan ini terliur . . merupakan makanan kegemaran aq . . masakan melayu negeri Johor ini sangat terkenal . . sekiranya aq berada di Penang , pasti aq akan merindukan masakan ini . .

semalam , setelah pulang daripada kerja , aq terus mencapai pinggan dan menceduk nasi . . alangkah gembira bila melihat lauk kegemaranku asam pedas . . nyum2 . . tanpa berlengah aq makan sambil menonton televisyen . . kuahnya sudah pasti aq hirup sehingga kering . .

seperti yang ku jangka , pagi ini aq mengalami sakit perut yang amat . . hehe . . aq mencapai ubat cirit birit yang ibuku beli di farmasi lantas memakannya . . sebagai persediaan sekiranya aq mengalami di tempat kerja pula . . pasti gawat sekiranya aq cirit birit di tempat kerja . .  hehe . . kerana makanan kegemaranku , aq perlu menghadapi sebarang risiko yang mendatang . . memang menjadi lumrahku , kuah asam pedas akan ku hirup sehingga licin . . ni lah penangan asam pedas . .


. nyum2 . delicious .

No comments: